Recensies De Rentmeester

Uit! Wat een prachtig verhaal schreef je! Goed bedacht ook. Mooi taalgebruik, spannend geschreven met een fijne afloop. Ik hou van verhalen met een geschiedkundige achtergrond. Kom maar op met die roman waar je nu aan werkt! Ik genoot van dit boekje.

Anita Marsman

 

Mooi verteld spook/horror verhaal. Goede redactie, weinig op aan te merken. Vond het niet overdreven griezelig, maar ik voelde meer mee met de slachtoffers en weinig met de daders. De spanning viel dus wat tegen en het vinden van het gouden kruis was een beetje té toevallig. Maar zoals gezegd… verder weinig mis mee. Een onderhoudend Victoriaans spookverhaal in Zeeland.

Voorselectie beoordeling jury Harland prijs 2023 Hebban

 

Uitgebreide research moet aan dit verhaal ten grondslag hebben gelegen en dat vertaalt zich in het resultaat. Historische elementen, folklore en fantasie houden elkaar in evenwicht. Een verhaal om in te lijsten!

 

Voorselectie beoordeling jury Harland prijs 2023 Hebban

 

 

 

Recensies Hoor mij zie mij voel mij

Een onvoorstelbaar en aangrijpend verhaal dat me van begin tot eind heeft weten te boeien. Ik kon het boek niet wegleggen.
Dat een mens zoveel mee kan maken in zijn leven.

Chantal Koetsier

 

“Hoor mij, zie mij, voel mij” is een boek dat meer is dan een biografie of een streekverhaal. Marleen heeft het leven en de herinneringen van Roy op een mooie en krachtige, maar ook spannende en, voor een breder publiek, interessante manier verwerkt tot dit boek. Roy’s leven begint in het broeierige Nederlands-Indië, vervolgt zijn weg in het niet altijd even verwelkomende Nederland en ontmoet op zijn pad mooie pieken, maar ook diepe dalen. Toch gaat dit boek niet alleen over Roy; Marleen heeft een verhaal geschreven dat de lezer iets vertelt over de doorwerking van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op het dagelijkse leven tot het verwerken van trauma’s. Door het gebruik van wisselende perspectieven is zeker dit laatste ook een interessant onderdeel van dit prettig te lezen boek.

Joeri Visser

 

Zelden brengt een boek zó veel emoties boven. Het duurde 15 jaar voordat het boek Roy Gereke klaar was, maar het was het wachten waard...
Iedere Deventenaar weet het nog: Het busongeluk in Winterberg 1996. De vrouw van Roy was één van de slachtoffers en zelf raakte hij ook zwaar gewond. In het ziekenhuis komen bij hem de herinneringen uit zijn turbulente jeugd in Nederlands-Indië en in Nederland naar boven. Liefde, hoop en de wil tot overleven, maar ook verlies, angst en het gevoel niet welkom te zijn, zijn thema’s die samenkomen in dit indringende verhaal.
De prachtige gedetailleerde beschrijving van zijn jeugd in Nederlands-Indie zorgen dat je écht mee gaat leven met een kleine Indische jongen. Verlaten door zijn moeder, overvallen door de oorlog en meegesleept naar een nieuw koud land, maar zijn enorme overlevingsinstinct houdt hem op de been. Toch komt uiteindelijk het moment dat aan de verwerking begonnen moet worden en ook daarin neemt de auteur je helemaal mee.

Esther Kraaijenbrink

 

Ik werd meteen vanaf het begin het boek in gezogen en daarna wilde ik het niet meer wegleggen. Een heel indrukwekkend verhaal en mooi opgezet met de verschillende verhaallijnen en sprongen in de tijd. Dit verhaal laat je voorlopig niet los.

Saskia Saunier

 

Dit is een boek dat je niet weg kunt leggen, het moet in 1 keer uit. Het is het aangrijpende verhaal van een man die zoveel ondenkbaar leed heeft meegemaakt door zijn hele leven heen en daarbij toch zichzelf bleef: een gevoelig en zachtaardig mens met een sterke wil tot overleven. Ik prijs zijn moed om deze zeer persoonlijke ervaringen in zijn boek te verwoorden; het laat je even gluren naar het harde leven van een kind dat ongewenst was door zijn moeder en die tegenslag op tegenslag te verwerken kreeg. Dit boek ademt zijn hele persoonlijkheid uit. Een aanrader!

Coby Groenewoud

 

Ik ben geen boekenlezer. Na een paar bladzijden leg ik een boek vaak weg om niet meer op te pakken.
Dit boek echter wist mij vrij snel in zijn greep te krijgen en mij niet eerder los te laten dan vier dagen later, toen ik het helemaal uit had. De letters hebben mij los gelaten, maar de sfeer van het boek zit in mijn hoofd en hart.
Ik werd mee genomen in een boeiend, indringend en soms ook schokkend verhaal.
Wat sommige mensen moeten mee maken en anderen hun aan doen, voor mij onbegrijpelijk.
Dankbaar ben ik dat het lot Marleen en Roy op elkaars pad heeft gebracht en door hun vertrouwen in elkaar dit verhaal geschreven mocht en kon worden.
Marleen weet de aantekeningen van Roy tot dit prachtige verhaal te smeden, doorweven met taalkundige
"pareltjes".
Een aanrader.

Renée Stam